Vásárlási feltételek

WEBÁRUHÁZ KEZELÉSI- és

VÁSÁRLÁSI SZABÁLYZAT

 

Webshopunkban regisztráció nélkül szabadon nézelődhet.

Amennyiben valamely termék(ek) elnyerte(k) tetszését és meg szeretné vásárolni, regisztrálnia kell webáruházunkban. A vásárlás feltétele a regisztráció, mely során meg kell adnia a kért adatokat , illetve a vásárlási szabályzatot el kell fogadnia.

 

 

A fodraszkellekes.hu Rendszer beállításaitól függően:

-vagy azonnal regisztrált felhasználóvá válik, ekkor Ön egy aktivációs e-mailt fog kapni,

-vagy meg kell várnia, amíg a webshop tulajdonosa jóváhagyja/elutasítja a regisztrációt, ez esetben e-mailt fog kapni a regisztrációs kérelem jóváhagyásáról/elutasításáról.

A regisztrációt követően személyes azonosítója és jelszava segítségével tud bejelentkezni.


Bejelentkezés után lehetősége nyílik egy kényelmes, akár utánvéttel történő online vásárlásra. A Webshopunkban megtalálható valamennyi terméket megvásárolhatja online. Amennyiben nem találja a keresett terméket, érdeklődjön e-mail-ben vagy telefonon. (zipperkft@gmail.com, vagy +36 20 587-8778 telefonszámon)


A termékek mellett rövid ismertető van, amely tartalmazza az adott termék tulajdonságait, illetve az árát, amely viszont a magyarországi házhozszállítás költségét nem tartalmazza. (Házhozszállítás költségeit lásd: "Kiszállítás" menü) A termék kiszállításának esetlegesen felmerülő bármilyen akadályáról értesítést küldünk.

A "Kosár" szimbólumra kattintva megjelenik az Ön által előzőleg összegyűjtött, megvásárolandó árucikk(ek) listája (azaz kosarának tartalma), melyet darabszám beírással és törlés gombbal kedvére módosíthat. Ha a vásárlást befejezte, kattintson a "Megrendelés elküldése..." illetve "Tovább" gombra. (Megrendelésének elküldéséhez azonosítóval és jelszóval be kell lépnie!)

Az online megrendeléseket munkanapokon (hétfőtől-péntekig) délelőtt 8 és délután 16 óra között fogadjuk, és 24 órán belül dolgozzuk fel. A megrendelés beérkezését követően telefonos egyezetés végett felhívhatja Önt kollégánk. TELEFONSZÁM MEGADÁSA KÖTELEZŐ! 

 Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Üzletszabályzat, amely létrejött a Zipper - Kereskedőház Kft , mint Eladó,

valamint a regisztrált vásárló, mint Vevő között, saját akaratukból.

A "Webshop" ÁRUHÁZ HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK: A Zipper - Kereskedőház Kft. webáruházában minden olyan cselekvőképes, 14 életévét betöltött személy vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, elfogadja jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelező jellegűnek tekinti, valamint rendelését a Zipper - Kereskedőház Kft. webáruházában, vagy személyesen az Debrecen csapó utca 46. adja le. A Zipper - Kereskedőház Kft. minden szükséges segítséget, információt megad ahhoz, hogy a vásárló bizalommal tudja használni a webáruházat. Amennyiben a vásárló a Zipper - Kereskedőház Kft. webáruházában kíván rendelést leadni, az első vásárlás megkezdése előtt egy regisztrációs adatlapot kell kitöltenie. Viszonteladói regisztráció esetén, a regisztrálandó vállalkozás/vállalkozó hivatalos céges dokumentumait (cégbírósági végzés, aláírási címpéldány) szkennelt formában az első vásárlás alkalma előtt el kell juttatni Eladóhoz (zipperkft@gmail.com elektronikus címre vagy +36 52 530-666 fax számra). A regisztráció során a Zipper - Kereskedőház Kft tiszteletben tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogát, és mindenben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint jár el. Zipper - Kereskedőház Kft kiköti, hogy semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredendő téves teljesítésért.


A TERMÉKEKRŐL

Az áruházban csak és kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre. Az árucikkek részletes jellemzőit az információs oldal tartalmazza. A Zipper - Kereskedőház Kft. minden vásárlásról számlát állít ki, mely tartalmazza a termékre vonatkozó adatokat - termék megnevezését, ÁFA kulcsot, ÁFA értékét, nettó egységárát, mennyiségét, nettó és bruttó értékét - az eladó és vevő adatait, a fizetésre vonatkozó adatokat, és amennyiben van – a kiszállítás költségét. (Telephelyes átvétel esetén is!) A kiállított számla megfelel az ÁFA tv. ill. PM rendeletekben előírt kötelezettségeknek! A vételárat mindig az adott áru mellett található, bruttó értékkel! A Zipper - Kereskedőház Kft. a webáruházban leadott rendeléseket foglalásnak tekinti és az árváltozás jogát, a számla kiállításig minden esetben fenntartja! 

JOGNYILATKOZAT 

Az áruházban megjelenített fotók illusztrációk, a valóságban az egyes termékek külalakja eltérhet a fotótól. Az áruházban használt és feltüntetett márkanevek és logók kizárólag a termék gyártójának és a termék típusának azonosítására szolgál, illetve a nem teljesebb körű tájékoztatást szolgálja. Minden márkanév és logó, a gyártó cég saját tulajdonát képezi és jogvédelem alatt áll!
GARANCIA, JÓTÁLLÁS A Zipper - Kereskedőház Kft. az általa eladott árukra minden esetben a beszállító által vállalt gyártói garanciaidőt adja tovább. Ettől eltérő szavatossági idő, vagy jótállás, és ennek időtartama az adott áru megnevezése mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. A Webáruházban új termékek kerülnek értékesítésre. A garancia a számla eredeti, vagy másolati példányával érvényesíthető. Az eladó a megvásárolt termék(ek)et csak abban az esetben cseréli ki, ha az(ok) bizonyítottan hibásak.

GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS

Ha az áruházunkban vásárolt termék garanciaidőn belül meghibásodott, kérjük haladéktalanul jelezze felénk! A vásárlástól számított 14 munkanapon belül bejelentett meghibásodás esetén, a vásárló dönthet arról, hogy a termék garanciális javítását, cseréjét kéri vagy eláll a vásárlástól. Utóbbi esetben, legkésőbb a hibás termék átvételét követő munkanapon, a termék teljes vételára visszafizetésre kerül. Garanciális javítás esetén, ha a meghibásodott termék rendelkezik garancialappal, úgy a garancialapon feltüntetett szakszerviz az illetékes a garanciális ügyintézés tekintetében. Azoknak az eszközöknek melyek nem rendelkeznek garancialappal, vagy a garancialapon nincsen szakszerviz feltüntetve, telephelyünk a garanciaérvényesítés helye! A terméket visszajuttathatja telephelyünkre személyesen, vagy postai úton utánvétel. A postaköltség minden esetben cégünket terheli! Garanciában leadott termékeket eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni, az esetleges csereigény érvényesítéséhez, továbbá mellékelni kell a vásárlást igazoló bizonylatot (számla). Postai szállítás esetén fontos, hogy a számlán kívül, a hibajelenség leírása is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez. A leadott termékeket szakszerviz vizsgálja be, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát a szerviz állapítja meg. A termék gyári szám/vonalkód (sn:) sérülése vagy elvesztése valamint a termék fizikai sérülése garanciavesztést vonhat maga után! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos garanciális költségek a kár okozóját terhelik! A Zipper - Kereskedőház Kft az indokolatlan -  vagy nem hibás termék - garanciális ügyintézése során, a bevizsgálásért 2.000 Ft + ÁFA bevizsgálási díjat számláz ki az ügyfélnek, továbbá az ügyintézéssel kapcsolatos szállítási költségeket a vásárlóra terheli. A Zipper - Kereskedőház Kft. semmilyen esetben nem vonható felelősségre és nem kötelezhető kártérítésre az önhibáján kívüli események (pl. beszállító megszűnése, illetve Vis major) fellépő esetleges garancia áthelyeződések és garancia vesztések kapcsán.

RENDELÉSRE, SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A Webáruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja az üzletszabályzatot, magára nézve azt kötelező érvényűnek tartja, tisztában van a rendelés menetével. A rendelés foglalásnak minösűl, mely igényeket a Zipper - Kereskedőház Kft az érkezés sorrendjében elégít ki, az alábbi módon: A foglalásról visszaigazolást küldünk. Utánvételes fizetés esetén a foglalás visszaigazolása után, előre egyeztetett időpontban a Zipper - Kereskedőház Kft gondoskodik a kiszállításról a partner futárszolgálattal. A fizetés ez esetben a termék átvételekor, a futárnak történik. Az utánvételes fizetési lehetőség felső értékhatára bruttó 100.000 Ft. E felett kizárólag átutalással teljesíthető a megrendelés. A Webáruházban történt vásárlást követően a vásárló az átvételi lehetőségek közül választja ki a számára megfelelőt. A folyamat közben esetlegesen felmerülő technikai problémákért a Zipper - Kereskedőház Kft felelősséget nem vállal. A vevő köteles a kiszállítás idpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni, és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A kiszállítást megelőzően (visszaigazoláskor) az eladó tájékoztatja a vevőt a kiszállítás időpontjáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a csomag átvételét biztosítsa. Amennyiben a kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd egy új alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. A vevő a csomag ellenőrzésekor köteles ellenőrizni, hogy a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek a rendelt, és kiszállított termékekkel. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel, azonnal köteles felvenni ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot a +36 (52) 411-277, vagy a +36 20 5878-778 számon, a hiba elhárítása érdekében. A vevő a csomagot termékszámla hiányában nem veheti át, amennyiben hiányzik a csomagból, haladéktalanul fel kell vennie a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. A rendeléskor megjelölt fizetési módot a vevőnek kötelező érvényűnek kell tekinteni (rendelés visszaigazolása, elfogadása esetén) Halasztott átutalásos fizetés esetén, a termék a számla kiegyenlítéséig az Eladó tulajdonát képezi! Késedelmes fizetés esetén Eladó, a jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő késedelmi kamatot számít fel. Fennálló tartozás esetén Eladó, a Vevő részére Fizetési Felszólítást küld! Amennyiben a tartozást Vevő a felszólításban megjelölt határidőn belül nem egyenlíti ki, úgy Eladó Fizetési Meghagyással jogi úton érvényesíti követelését, melyről 3 munkanappal korábban tájékoztatja Vevőt. Ez esetben, a főkövetelésen (számla értéke) és késedelmi kamaton felül, az összes felmerülő költség Vevőt terheli.

VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS

A vevő jogosult a megrendelést követően, de legkésőbb 48 órával a kiszállítás, átvételi időpont előtt a vásárlástól elállni. Ezt az igényét az ügyfélszolgálat telefonszámán és e-mailben egyaránt jeleznie kell. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli. Amennyiben a lemondási határidőn túl történik elállás a vásárlástól - vevő részéről - úgy vevő kötelezettséget vállal kártérítés címén, a lemondástól számított 3 napon belül a termék vételárának 20%-a + a szállítási költség - késedelmes fizetés esetén, a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő kamattal növelt összeg - megfizetésére a Zipper - Kereskedőház Kft. részére. A vevő az áru átvételét követő 3 napon belül elállhat a vásárlástól, ha a termék információs oldalán található, vagy a termék nevéből egyértelműen kiderülő termékleírás nem a valóságnak megfelelő adatokat tartalmaz. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaszolgáltatását követően visszatéríteni. Felbontás után bizonyíthatóan használatra került terméknél elállás esetén csak a termék, vagy áru vételárának 50%-át köteles a Zipper - Kereskedőház Kft. a vevőnek visszatéríteni! A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával felmerült összes költséget (posta költség, csomagolás, stb). Az Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérülésébol adódó költségek a Vevőt terhelik! Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

AZ ÁRUHÁZ HASZNÁLATA 

A Zipper - Kereskedőház Kft webáruházában való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Zipper - Kereskedőház Kft semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be: 
*Az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat *Bármilyen működési hiba az Internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást *Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon *Bármely levél - független attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - de főleg bármilyen adat elvesztése *Bármely szoftver nem megfelelő működése *Bármilyen programhiba, abnormális esemény, vagy technikai hiba következményei *A Zipper - Kereskedőház Kft nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, független attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be. *A résztvevő felelőssége felmérni, hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. *Egyedül a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért, és a webáruházban való vásárlásáért. * A Zipper - Kereskedőház Kft. nem vonható felelősségre semmilyen esetben Vismaior esetén, vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll. * A Zipper - Kereskedőház Kft a webáruházban szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés idopontjától lép életbe, így az ez előtti megrendelésekre ezek nem vonatkoznak. * A Zipper - Kereskedőház Kft. szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit, és szabályait, és/vagy a webáruházat bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességéét. * Bármely módosítás abban az esetben lép életbe, amikor online megtalálható a webáruházban. Bármely résztevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. * A Zipper - Kereskedőház Kft szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el, vagy annak elkövetésével próbálkozik a webáruházban.  A Zipper - Kereskedőház Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.  Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a webáruházban a Zipper - Kereskedőház Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását, és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

 

SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME 

Az adatvédelmi nyilatkozat:
A Webáruház üzemeltetője, a Zipper - Kereskedőház Kft. (Székhely: 4029. Debrecen, Csapó utca 46. kijelenti hogy: A webáruház üzemeltetése során tiszteletben tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogát és mindenben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint jár el. A törvény által előírt tájékoztatási kötelezettségnek az alábbiakban teszünk eleget: 1. A regisztráció során megadott személyes adatok: 
A regisztráció során Ön olyan adatokat ad meg számunkra, amelyek az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, (továbbiakban: Avtv.) 2. § 1. pontjában foglalt meghatározás szerint személyes adatoknak minősülnek. Az adatok megadása önkéntes, azok vonatkozásában az adatkezelő az adatok kezelése során adatfeldolgozót nem vesz igénybe. A regisztráció során az Avtv. 2. § 2. pontja szerint különleges adatok megadását nem kérjük. 2. Az adatkezelés jogalapja: 
Az adatok kezelésének jogalapja az 1995. évi CXIX. Törvény a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcím adatok kezeléséről (Dmtv.) A regisztráció során felvett adatokat kizárólag hírlevél küldése és szerződéses feladatok teljesítése végett tároljuk és használjuk fel, azokat a törvényben meghatározott esetek (pl. bűncselekmény) kivételével harmadik személy számára nem tesszük hozzáférhetővé, kivéve, ha a szerződéses feladat teljesítéséhez alvállalkozó (pl. kiszállítás) bevonása szükséges. Ebben az esetben Ön az adatvédelmi elveinket tudomásul véve beleegyezik, hogy az adatkezelő az általa megbízott alvállalkozónak a szerződéses feladat teljesítéséhez szükséges adatokat (szállítási név, cím, telefonszám) átadja. A kiszállítást végző alvállalkozót minden esetben szerződésben szabályozott feltételek kötik, hogy az Ön adatait csak a szerződéses feladat teljesítése érdekében használhatja fel, azt további felhasználás céljából megőrizni, vagy harmadik személynek átadni semmilyen formában sem jogosult. Az adatkezelővel kapcsolatban álló alvállalkozó(k) adatai webáruházunkban minden esetben fel vannak tüntetve. r />3. Az adatok elérhetősége, módosítása, töröltetése: Rendszerünkbe Ön regisztrált felhasználóként felhasználóneve és jelszava segítségével a sikeres regisztrációt követően bármikor be tud lépni, és onnan érvényes rendelést tud feladni, vagy adatait módosíttathatja, töröltetheti. A regisztráció során megadott adatokat a rendszer segítségével a vásárló bármikor módosíthatja vagy töröltetheti. Bárki, aki a webáruházba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadottnak tekinti, azzal egyetért. Egyúttal a hozzájáruló nyilatkozattal él a -2008. évi XLVIII. törvény alapján - a Zipper - Kereskedőház Kft. felé, mely alapján a Zipper - Kereskedőház Kft a regisztrációnál megadott e-mail címen a későbbiekben tájékoztathatja Vevőt akcióiról és újdonságairól, lehetőséget biztosítva egyúttal a leiratkozás lehetőségére.